Presentació

L’Esquerra Independentista del Vallès Oriental i el Baix Montseny

La coordinadora de l’Esquerra Independentista (EI) del Vallès Oriental i el Baix Montseny arrencà després de mesos de treball, assemblees i un primer acte unitari exigint l’alliberament sense condicions d’en Franki de Terrassa, el 10 de setembre del 2008 amb una presentació d’aquesta a la ciutat de Granollers.

L’esquerra Independentista és un moviment polític compost per diverses organitzacions: organitzacions polítiques com Endavant, juvenils com la Coordinadora d’Assemlees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI) i els Maulets, estudiantils com el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), antirepressives com Rescat i Alerta Solidària o de lluita municipal com les CUP.

En els darrers anys hi ha hagut un creixement considerable de les diferents expressions de l’Esquerra Independentista, tant arreu del país com a la comarca del Vallès Oriental i el Baix Montseny, amb importants mobilitzacions, la creació de nous casals i ateneus, okupacions, la consolidació de la xarxa associativa o els  resultats electorals de les CUP.

Així doncs, i recollint el relleu de les lluites històriques de l’Independentisme als Països Catalans, l’EI assentem el nostre projecte polític sobre tres pilars bàsics: l’ Independència, el socialisme i la reunificació dels Països Catalans.

La Coordinadora sorgeix d’aquest moviment i la composem, avui per avui, diferents col•lectius, organitzacions, casals i ateneus de l’EI que treballem des de fa temps i amb diferents expressions a Granollers, Palautordera, La Garriga, Cardedeu, Mollet, Santa Eulàlia, Lliçà o Caldes, entre d’altres. Som una coordinadora amb voluntat de treballar amb tota l’EI, perquè el contrari seria una irresponsabilitat. Perquè entre tots i totes ho farem tot!!

Articulant-nos comarcalment, l’Esquerra Independentista del Vallès Oriental i el Baix Montseny, volem demostrar la capacitat que tenim com a moviment polític dins d’aquesta comarca. Així a través d’aquesta coordinació impulsem, amb la participació i col•laboració del màxim de moviments socials i polítics afins dins de la comarca: La campanya en defensa del territori ‘Aquí i ara, defensem el territori’, la campanya de ‘300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència, la publicació mensual i gratuïta de l’Accent del Vallès Oriental i el Baix Montseny, l’organització de manifestacions, actes, diades i debats polítics, així com aquest bloc.

D’aquesta manera pretenem ajudar a construir la unitat popular al Vallès Oriental i el Baix Montseny. Tenim la voluntat d’enfortir tot el teixit associatiu amb l’objectiu d’avançar cap al reconeixement del dret a decidir per nosaltres mateixes. El dret a decidir la independència dels Països Catalans. Uns Països Catalans que no podran ser lliures i justos dins d’un sistema econòmic egoista, individualista i inhumanament competitiu on les persones no valem més que el salari que cobrem. Per això des de l’Esquerra Independentista del Vallès Oriental i el Baix Montseny treballem i treballarem per uns Països Catalans lliures i socialistes.

INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME!
%d bloggers like this: