Comunicat en relació a la fi del pacte de govern entre CiU i PP a Cardedeu

7 11 2013

Des d’Endavant (OSAN) Cardedeu celebrem que la mobilització popular hagi aconseguit trencar el pacte de govern que CiU mantenia amb el PP al nostre Ajuntament. L’expulsió del PP, amb Jaime Gelada al capdavant, de l’equip de govern és una victòria que ens demostra de nou que la veritable política és fa des del carrer.

No obstant, aquest intent de rentar-se la cara de CiU no hauria de fer-nos perdre de vista que la repressió política a la que se’ns està sometent és perpetrada des de les mateixes entranyes del consistori. La denúncia de Jaime Gelada no hauria estat possible sense la col·laboració de la Policia Local comandada pel convergent Pere Freixes i la seva regidoria de governació i seguretat. El paper de CiU ha estat en l’afer del mural el d’aquell que tira la pedra i amaga la mà. L’aparent distanciament de la CiU de Calamanda Vila de la denúncia de Jaime Gelada no és més que una resposta oportunista amb fins electorals d’aquells que han estat els seus còmplices. La pretensió de CiU a Catalunya de controlar la reivindicació independentista reduint-la al joc parlamentari i ser així capaços de desactivar-la al seu gust s’ha traduït a Cardedeu en la repressió sistemàtica a les lluites que superen el seu marc institucional. La delació per part de la Policia Local de Pere Freixes i l’aplicació d’una Ordenança de la Convivència dissenyada per a esclafar als que considerem que la transformació social és indestriable de la independència dels Països Catalans és el fons de la pràctica política de CiU a Cardedeu. I ho és perquè som nosaltres els que assenyalem com és CiU qui pretén amagar amb una estelada totes les seves retallades, la corrupció del sistema polític o el rescat dels bancs.

És per tot això que el trencament del pacte de govern no és la fi de res, sinó tan sols un pas més. Si la veritable política és la que passa als carrers exigir la fi de les eines repressives de les que s’han dotat és el mínim per a aconseguir que el poble esdevingui el govern.

La lluita és l’únic camí!

Endavant (OSAN) Cardedeu


Accions

Informació
%d bloggers like this: