Crònica manifestació a Granollers pel repartiment del treball i la riquesa

20 12 2010

Pocs minuts després de les 12.30h i amb banderes i pancartes de moltes de les organitzacions socials i polítiques de base, de baix i a l’esquerra del Vallès Oriental, ha començat la manifestació convocada aquest matí pel centre de Granollers.

Diversos col·lectius, cadascú amb les seves sensibilitats, s’han donat cita aquest matí fresc de diumenge, a la ciutat de Granollers.

200 persones de totes les edats, en un ambient festiu però combatiu, hem denunciat les retallades que el govern espanyol, com a titella que és del món capitalista en què vivim, està duent a terme.

La manifestació ha començat a les 12.30h de la plaça Jaume I, a tocar de les Franqueses, on prop de 150 persones s’hi han congregat a partir de les 12h, hora en que estava convocada la manifestació.
Ha començat amb una pancarta amb el lema “pel repartiment de la riquesa i el treball continuem lluitant”, amb alguns representants de les organitzacions que convocaven l’acte, així com amb l’actor Ciscu Lucchetti, conegut pel seu paper a una coneguda telesèrie de TV3.

La manifestació, amb crits de “contra el capital, guerra social” o “ja n’hi ha prou de pactar, ara toca lluitar” ha recorregut els carrers de Primer Marquès de les Franqueses seguint pel del General Prim, fins arribar a la Plaça de la Corona, on Lucchetti ha llegit el manifest de les organitzacions convocants.

La valoració feta des de l’organització és força positiva, tot i que evidentment hauria pogut ser, donades les circumstàncies, molt més massiva. Sense haver fet una valoració ni haver-la posat en comú, s’ha considerat que aquest era un primer pas i que hi havia molt potencial per exprimir, cosa que ens anima a seguir endavant amb les nostres propostes i plantejaments. També ha quedat clar que la unitat és el que compta en els temps que corren, i que només les organitzacions juntes poden demostrar el seu potencial, com ha quedat clar avui.

I avisem que això no ha fet només que començar, i que tal com veiem que transcorren els esdeveniments, el carrer tornarà – si és que ho ha deixat de ser – a ser el punt de trobada dels i les que diem prou.

Contra les retallades socials. Pels drets laborals aconseguits en els darrers decennis. Pel repartiment de la riquesa i el treball. Per aturar la injecció de diners públics a la banca. Per aturar els desnonaments. Per tot això i per tot el que faci del diner l’únic que compti, seguirem dient prou.

Al Vallès Oriental, 19 de desembre de 2010.
Coordinadora de col·lectius convocants de la manifestació del 19 de desembre


Accions

Informació
%d bloggers like this: