Crònica de l’acte de l’EI a La Garriga

17 09 2009

El passat 10 de setembre l’Esquerra Independentista del Vallès Oriental i el Baix Montseny sortí de nou al carrer en motiu de la Diada de l’11 de setembre. Aquest any s’escollí la localitat de La Garriga i sota el lema “Unitat Popular cap a la independència i el socialisme” desfilaren pels seus carrers prop d’un centenar de persones. Seguidament es va fer un acte polític on hi intervingueren una membre de la Coordinadora de l’EI a la comarca, un representant de les organitzacions juvenils CAJEI i Maulets i per últim un membre de la CUP de La Garriga. També es llegí una carta de la Lola, presa política catalana nascuda a Granollers, així com la lectura de poemes i l’actuació de la colla bastonera de Cardedeu que finalitzà l’acte.

_MG_2197_MG_2241

_MG_2225_MG_2239

Parlament de la Coordinadora:

Ja fa un any que la coordinadora de l’Esquerra Independentista del Vallès Oriental i el Baix Montseny arrencà el vol. En aquest primer any d’existència, entre els diferents col·lectius que integrem la coordinadora:

–         Hem bastit uns mitjans d’informació, fins ara inexistents a la comarca, que han suposat apropar-nos a un públic més ampli així com donar-nos la veu que necessitàvem com a moviment. Així doncs hem tret al carrer deu números del suplement comarcal del periòdic popular dels PPCC l’Accent i hem creat una pàgina web on totes les organitzacions de l’EI poden informar dels seus actes.

–         Hem engegat una campanya unitària en defensa del territori amb edició de material i accions arreu de la comarca.

–         I també s’han realitzat xerrades, així com festes per a la autogestió.

Tot aquest treball ens ha servit, sobretot, per a treballar coordinadament l’EI de la comarca amb l’objectiu d’enfortir-nos i créixer com a moviment per a construir la Unitat Popular cap a la Independència i el Socialisme. Una Unitat Popular combativa. I en aquests temps on s’aguditzen les contradiccions del capitalisme, amb la crisi, i d’atacs al nostre dret de decidir com a poble, és on tenim la responsabilitat de seguir treballant en aquesta direcció. Els nostres enemics, sense voler, ens han armat de raó. I volem decidir d’una vegada per totes el nostre futur al marge dels governs de Madrid i París, i també al marge dels despatxos de les grans corporacions empresarials.

Parlaments

És molta la responsabilitat que tenim al damunt, i això no és un joc. És quelcom que demana de l’esforç i la constància de cadascuna de nosaltres. L’EI ja no és una moda o un somni de joventut, som un moviment real i l’únic que pot plantar cara i parlar de tu a tu a l’estat. Perquè mobilitzem gent al carrer. I ens tenen por, tan sols hem de repassar els companys i companyes represaliades en aquets últims temps: Jona de l’Eixample, Karim de Vilanova, Gerard de Lleida, Jaume i Franki de Terrassa…Però com deia l’Ovidi: la vostra raó es va desfent, la nostra és força creixent…

_MG_2325

Per tant, un cop més ens refermem amb la nostra voluntat de seguir treballant coordinadament, perquè considerem que és la millor eina que tenim al nostre abast avui. Un cop més us animem a totes a estar alerta a les convocatòries que l’EI del Vallès Oriental i el Baix Montseny realitzarem, i a participar amb els diferents col·lectius i organitzacions que en formem part (Maulets, les Assemblees de Joves-CAJEI, PSAN, Endavant, Casals i Ateneus).

Públic

Visca la terra!!


Accions

Informació
%d bloggers like this: